‘İslam tarihi Türkiye tarihi incelenmeden tamamlanamaz’

‘İslam tarihi Türkiye tarihi incelenmeden tamamlanamaz’

Nijerya Kashere Üniversitesi Diller Bölümü Öğretim Üyesi Ramadan, "İslam tarihi, Türkiye tarihi incelenmeden tamamlanamaz." dedi.

Nijerya'nın Gombe eyaletinde bulunan Kashere Üniversitesi Diller Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Muhammad Shariff Ramadan, İslam tarihini Türkiye tarihi olmadan değerlendirmenin mümkün olmadığını söyledi.

İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Yeni Usullerle İslami Tebliğ ve Temsil Milletlerarası İlmi Toplantısı" sonrası ülkesine dönen Ramadan, Türkiye izlenimlerini anlattı.

Ramadan, Türkiye'den çok etkilendiğini, beklentisinin ötesinde hem modern hem köklerine sahip çıkan hem de İslami değerleri korumayı başaran bir ülkeyle karşılaştığını belirtti.

Toplantı kapsamında İstanbul'daki İslam tarihine ilişkin mekanları yakından görme şansı yakaladığını dile getiren Ramadan, "Türkiye'nin çok güzel bir İslam tarihi var ve İslam'ın dünyada yayılmasında çok önemli bir rol oynadı. İslam tarihi, Türkiye tarihi incelenmeden tamamlanamaz." dedi.

Ramadan, konferansta birçok akademisyenle de bir araya geldiğini anımsatarak, buradaki ilmi havayı soluduğu için kendini şanslı hissettiğini kaydetti.

Konferanstaki akademisyen kadrosunun da kendisini şaşırtan başka bir unsur olduğunu söyleyen Ramadan, son derece dinç ve dinamik akademisyenlerin Türkiye'nin eğitim sisteminin kalitesinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Ramadan, sözlerini, Nijerya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece siyasi ve ekonomik boyutta değil ilmi ve kültürel anlamda da arttırılması çağrısıyla tamamladı.

 

‘İslam tarihi Türkiye tarihi incelenmeden tamamlanamaz’ içeriği, 20 Haziran 2019 tarihinde, Diller Bölümü, İSAV, İslam tarihi, İslami İlimler Araştırma Vakfı, Nijerya, Nijerya Kashere Üniversitesi, Ramadan etiketleri ile biantep.com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha