2019 Dekorasyon Önerileri

1. Minimalist düşünün

2019 Dekorasyon Önerileri

2019 yılı teknolojinin hayatımıza daha fazla etkisinin olduğu yıllardan birisi olacaktır. Bu yıl içerisinde telefonumuzu cep yakınlığımızdan eksik etmeyeceğimiz gibi teknolojinin yeni çıkan tüm imkanlarını da son damlasına kadar kullanacağız. Burada elbette ki evimiz de bu işten nasibini alacak. Teknolojik ürünlerimizi evimizin köşelerine yerleştirirken dekorasyonun nasıl yapılacağını düşünmekten kendimizi alı koyamayacağız. İşte burada trendleri takip etmek, başarılı ev dekorasyon fikirleri izlemek son derece önemli olacaktır. Biz de Evde Mimar bünyesinde size faydalı olmak için bu trendleri  ev dekorasyon fikirleri derlemesini sizler için hazırladık. Size bu yazımız içerisinde ev dekorasyon fikirleri vermenin yanında önerilerde de bulunarak evinize farklı bir bakış açısı katmaya çalışacağız.

1. Minimalist düşünün

Minimalist düşünmek 21. yüzyılın en büyük trendlerinden biri konumunda bulunuyor. 2018 yılının ev dekorasyonu fikirleri arasında da bu trend elbette ki kendini gösteriyor. Siz de evinizi süsleyip püslemekten çok sade düşünerek dizayn ederseniz mutluluk seviyenizi arttırabilirsiniz. Mutlu olmak için eviniz için daha fazla düşünüp daha az eşya ile yaşamanız bu felsefeye göre yeterli olacaktır.

2. Evin bütününü kucaklayın

Evi bir bütün olarak algılamak son derece önemlidir. Evi tam olarak görebilmek odanızı dizayn ederken diğer odalar ile olan uyumunu da dengelemenize olanak tanır. Bu nedenle size tavsiyemiz odaları tek tek görmek yerine evi bir bütün olarak algılamanızdır.

3. Sevimli renkler kullanın

Hangi rengi tercih edeceğiniz evinizi güzelleştirirken büyük önem taşıyor. Gri renk tonları mı yoksa sarının apaçık şekilleri mi, bu seçimleri yapmak sizin evinizi başka bir seviyeye taşıyacak seçimlerdir. Özellikle sevimli renkler tercih etmek ev dekorasyonu konusunda bize büyük avantajlar sağlayacaktır.

4. Geometrik düşünün

Şekiller ile sınırlar çizmek iyi bir nokta olabilir. Ev dekorasyonu konusunda size yardımcı olacak kare, daire, dikdörtgen gibi şekillerdir. Evin belli bölümlerinde doğru geometrik şekilleri yerleştirmek hayal ettiğiniz yere sahip olmanıza yardımcı olabilir.

5. Masa örtüleri ve nevresimlere önem verin

Masa örtülerinin duvarlar ile uyumu, ev eşyalarını tamamlaması ev dekorasyonu konusunda sizi bir üst seviyeye çıkartacak çalışmalar arasında yer almaktadır.  Özellikle nevresimlerin desenleri eşyalar ile uyumlu olursa gerçek dekorasyon yakalanmış olur.

6. Taban ve tavanlarınızı renklendirin

Evini tabanı ve aynı zaman tavanı genel anlayış olarak hep aynı renk dizayn edilmektedir. Halbuki böyle bir gelenekselliğe gerek yoktur. Tavanlarınızı evinizin duvarlarına uyumlu bir renge bürüyebilir, aynı şekilde tavanlarınızı epoksi boya yapabilirsiniz. Epoksi boya çeşitli renkler de figürlerde olarak evinize değişik bir hava katmanızı kolaylaştıracaktır.

7. Perdelerinizi farklılaştırın

Perdeler evinizin hem dış görünüşünü hem de içten baktığınızdaki algınızı etkiler. Eğer şık bir perde olursa evin tüm alanlarına teshir ederek güzelliği ve mükemmelliği yakalamış olursunuz. Bu nedenle ev dekorasyonu fikirleri konusunda muhakkak perde konusuna dikkat etmeli, doğru perdeyi seçerek evinizi güzel bir hale getirmelisiniz.

8. Evinizi doğru ışıklandırın

Evinizi ışıklandırmak ile doğru ışıklandırmak arasında fark vardır. Doğru ışıklandırmak evin güzelliğini ortaya çıkartarak daha iyi bir ortamda yaşamınıza kolaylık sağlar. Burada avize seçimi, ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulabilir.

9. Kenar süsler ve detaylara ağırlık verin

Evinizin detayları işi farklılaştıran ve esas belirleyici olan noktalardır. Bu nedenle kenar süslerin biçimi, şekli ve modeli evin güzelliğini belirler. Bununla birlikte detaylara ağırlık vermek titiz olan kimselerce takdirle karşılanmanıza da zemin hazırlayacaktır.

10. Antika hayat kurtarabilir

Evinizin belli bölgelerini antikalara ayırmak evinize kesinlikle bambaşka bir hava katar. Antika kullanımı evinizin ruhu için son derece mühim noktalardan biridir.

11. Halı seçimi dekorasyon sağlar

Tabanların renklendirilmesi gerektiğini konuşmuştuk. Bu süreçte en önemli noktaları da atlamayalım istedik. Halı seçimi ve halıların dekoratif akla uygun yerleştirilmesi sürece etki eden yegane etmenlerden biridir.

12. Duvarlarınızdan uzak durun

Eşyalarınızı duvarlarınıza yapıştırmaktan vazgeçin. 2018 yılına girdiğimiz şu günlerde eşyaları duvarlara yaklaştırmak yerine duvarlardan uzaklaştırarak minimalist akıma yaklaşmak çok daha iyi sonuçlar verecektir.

13. Sandalye ve masalarınızı büyük bir uyum içerisinde kurgulayın

Sandalye ve masaların evin yapısını tamamlaması gerekir. Eğer duvar renkleri ve genel konsept ile bambaşka bir tarz da masa seçtiysek, kötü bir iş yapmış oluruz.

14. Eski mobilyalarınızı dönüştürün

Ülkemizde bazı kötü alışkanlıklar var. Eski mobilyaları atmak veya spotçulara vermek kötü bir alışkanlık. Böyle davranmak yerine eski mobilyalar yenilenebilirse farklı ve güzel bir dekorasyon ile karşılaşabiliriz. Mobilyaların bu konudaki uyumu ve atmosfer uyumu düşünülürse eski mobilyalarınızı değiştirmek iyi sonuçlar verecektir.

15. Beyaz kullanmak sadelik sağlayabilir

Beyaz renk hiç ummadığınız kadar işe güzellik katabilir. Beyaz rengin genel uyumu, sadelik anlayışı ve bütünleyici özelliği evinizi güzelleştirecektir. Bunun için evinizin belli bölümlerinde beyaz rengi tercih edebilirsiniz.

16. Duvarlarınızı sade şekilde süsleyin

Duvarlarınızı sade şekilde süslemek hayatınızda mükemmellikler oluşturabilir. Bazen aşırıya kaçmamak ve sade şekilde renklendirmek evinizdeki asıl mutluluğu oluşturacaktır.

17. Koleksiyonlarınıza yer açın

Bir kişinin koleksiyonu olması son derece önemlidir. Koleksiyonlarınıza evinizde yer vermek ise size bambaşka bir hava katabilir. Bu noktada özellikle belli bölümleri koleksiyonlarınıza ayırmanızı sizin evinizi değiştirecek faaliyetler arasında yer almaktadır.

18. Kütüphanenizi zenginleştirin

Kütüphane bir evin kültürünü yansıttığı gibi dekorasyonuna da doğrudan katkıda bulunur. Özellikle ev dekorasyonunun atmosferi kütüphane ile tamamlanıyorsa güzel bir tasarımla her şey çok güzel bir hale dönüştürülebilir.

19. Raflarınızı uyumlu kullanın

Rafları doğru şekilde kullanmak ülkemizde çok sık gördüğümüz bir durum değil. Bu nedenle mutfak veya banyo gibi alanların raflarını yerleştirme biçiminize dikkat ederek sıradan ev dekorasyonu fikirleri biçimine başka bir tata katabilirsiniz.

20. Teknolojiyi evinizde kullanın

Teknoloji 2018 yılında çok daha trend ve çok daha el altında olacak. Teknolojiyi iyi kullanmak evinizdeki durumları da oldukça başka bir seviyeye çekecektir. Burada güzel örnekleri inceleyerek kendi stilinizi yaratmanızı Evde Mimar olarak tavsiye ediyoruz.

21. Mavi rengi kullanabilirsiniz

Mavi renk dekorasyon adına size eşsiz imkanlar sunabilir.mavi renk ve tonları bu bağlamda sizin hayatınızı değiştirecek tınıyı verebilir. Bunun için daha fazla araştırma yapmalı, daha fazla örnek incelemelisiniz.

22. Dekoratif ev eşyaları tercih edebilirsiniz

Evinize doğru eşyaları almak sizi memnun edeceği gibi ev dekorasyon fikirleri açısından doğru şekilde değerlendirebilecek çalışmalar arasında yer almaktadır.

23. Tavanlarınızı şekillendirin

Tavanları renklendirmenin yanında bir de yapabileceğini asma tavan modelleri bulunuyor. Tavanlarınızı doğru şekilde organize edebileceğiniz bir düzlemde evinizin genel şekline ve algılanışına da katkıda bulunabilirsiniz.

24. Renkleri uyumlu kullanın

Renkleri uyumlu bir şekilde kullanmak ve bunlarla birlikte duvarları dizayn etmek, mobilyaları organize etmek son derece önemli olacaktır. Evde alacağınız tablonun duvar renginiz ile uyumu dekorasyon aklınızı belirleyecektir.Badana boya renkleri seçimi burada esas devreye girecektir.

25. Duvarlarda tablo kullanabilirsiniz

Tabloları doğru yerleştirmek ve bununla birlikte sanatı duvarlarınıza yansıtmak son derece önemli olacaktır. Tavsiyemiz sanatı yüksek ve bir o kadar da sade olan tabloları duvarlarınıza yerleştirmeniz olacaktır.

2019 Dekorasyon Önerileri içeriği, 03 Ocak 2019 tarihinde biantep.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha