2019 YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

2019 YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ içeriğini okuyabilir, Biantep.com Dekorasyon kategorisinde yer alan 2019 YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

2019 YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

2019 Yatak Odası Dekorasyon Trendleri Neler?

Yatak odaları, sadece bize ait olan, tamamen bizim kullanmamız için dekore edilen alandır. Bu nedenle, bu kadar bize ait olan bir alanda, kendimizi huzurlu, mutlu ve o alana ait hissetmemiz gerekir. Eğer huzursuz, mutsuz olduğumuz bir yatak odası dekorasyonuna sahip olursak, kalitesiz bir uykuya sahip oluruz ve sabahları dinlenmiş uyanamayacağımız için de bütün günümüz yorgun ve halsiz geçer.

Yatak odanızı dekore ederken kişisel zevklerinizi öne çıkarmak kadar güncel dekorasyon trendlerinden ilham almakta oldukça önemli bir nokta. Yatak odanız için kullanabileceğiniz popüler renkleri, son yıllarda öne çıkan yatak odası mobilyalarını ve stil sahibi aksesuarları merak ediyorsanız işte ilham alabileceğiniz  2019 yatak odası dekorasyon trendleri.

Son yıllarda yatak odalarında fonksiyonellik kadar minimalist unsurlar öne çıkmış durumda. Bu noktada yatak odası mobilyaları en önemli belirleyici etken diyebiliriz. Daha sade, estetik ve kullanışlı mobilya seçimleri ile yatak odanızı daha kullanışlı ve modern bir stile çevirebilirsiniz. Tabi mobilyalar kadar odanız için yapacağınız renk seçimleri de büyük önem taşıyor. Bu konuda size ilham vereceğini düşündüğümüz 2019 yatak odası dekorasyon trendleri ve önerileri yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Yatak odanızı dekore ederken mekanda sakin ve dinlendirici bir etki yaratmak için pastel renkleri kullanabilirsiniz. Pastel renk tonları özellikle son bir kaç yıldır salon, çocuk odası, mutfak ve yatak odası gibi yaşam alanları için vazgeçilmez renkler haline geldiler. 2019 dekorasyon trendleri arasında yer alan pastel renkler, duvar rengi dışında mobilya, tekstil ve aksesuarlarda karşımıza çıkıyor.

Yatak odanızda hem günceli takip etmek, hemde huzurlu bir atmosfer yaratmak için pastel renkleri vakit kaybetmeden dekorasyona dahil etmenizi öneririz. Özellikle pastel mavi ve pastel yeşil tonları en trend yatak odası renkleri arasında yer alıyor.

Alçak yataklar çok trend

Üzülerek söylemeliyiz ki küçük bir yatak odasına sahipseniz bu trend sizin için uygun olmayabilir. Son yıllarda yatak odalarında popülerleşen alçak yataklar, yatak odasına daha minimal ve modern bir hava katıyor. Daha çok japon stili dekorasyon örneklerinde karşımıza çıkan ve alçak bir zemine kurulan bu yataklar yatak odanıza çok farklı ve özel bir hava kazandırabilir. Fakat bu tarz bir yatak kullanmayı düşünüyorsanız, depolama ihtiyaçlarınızı karşılayacak büyük bir gardıroba ihtiyaç duyabilirsiniz.

Minimal yatak başlıkları

Minimalist modern yatak başlıkları 2019

Abartılı ve büyük yatak başlıkları yerine son yıllarda karşımıza daha modern ve minimal yatak başlıkları çıkıyor. Yatak odanızda sadeliğin ve estetiğin öne çıkmasını istiyorsanız,  bu göze batmayan ve alçak yatak başlıklarını odanıza dahil etmeyi düşünebilirsiniz. Bu noktada yapacağınız renk seçimleri de odanın estetik görünümünü büyük ölçüde etkileyecektir. Gri, siyah yada beyaz renkleri arasından yatak odanıza en uygun tonu seçebilirsiniz.

Etkileyici direkli yataklar

Metalik renkler ile zarif yatak odası

2019 yatak odası dekorasyon trendleri arasında yer alan direkli yataklar mekana daha gösterişli ve zevkli bir hava katıyor. Yatak odanızda büyük bir farklılık yaratmak için direkli yataklar sizin için ideal bir seçenek olabilir. Ahşap tasarımlar kadar metalik renklerde oldukça popüler. Yatak odanızda modern bir stil yaratmak için altın, gümüş yada parlak bakır detaylara sahip bir tasarıma yer verebilirsiniz. Yatak odasında rustik tarzı sıcak ve samimi bir hava katmak için ahşap direkli yatak modelleri tercih edebilirsiniz.

Metalik renkli modern aydınlatmalar

Yatak odasında metalik renkler

Modern aydınlatmalar 2019 yatak odası trendleri arasında öne çıkan aksesuarlar . Özellikle parlak metalik renklere sahip olan bu modern tasarımlar yatak odanızın havasını anında değiştirebilir. Modern abajurlar, dekoratif sarkıtlar, lambaderler ve duvarda şık bir görünüm yaratan aplikler yatak odanızın kalitesini ve şıklığını belirginleştirebilecek aydınlatma modelleri arasındalar. Gümüş, altın ve bakır tonları aksesuarlar yatak odanıza ışıltı katarken daha modern bir görünüm ortaya çıkarabilirler.

Stil sahibi şifonyer modelleri

Yatak odanızın fonksiyonelliğini öne çıkarmak, mekana renk ve hareket katmak için stil sahibi bir şifonyer tasarımını odaya dahil etmeyi düşünebilirsiniz. Bu dekoratif küçük çekmeceli tasarımlar günümüz yatak odaları için vazgeçilmez parçalar haline gelmiş durumdalar. Hem kullanışlı hemde estetik görünüme sahip bu parçaları kullanarak yatak odanıza özel bir hava katabilirsiniz.

2019 YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİLERİ içeriği, 04 Ocak 2019 tarihinde biantep.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha