İftar Sofralarınızı Ve Sahurlarınızı Sağlıklı Hale Getirin

Ramazan ayında bütün sofralarda güzel ve lezzetli yemekler yer almaktadır. Yapılan yemeklerden bazıları mide için rahatsız verecek durumda olabilir.

İftar Sofralarınızı Ve Sahurlarınızı Sağlıklı Hale Getirin

Ramazan ayında bütün sofralarda güzel ve lezzetli yemekler yer almaktadır. Yapılan yemeklerden bazıları mide için rahatsız verecek durumda olabilir.

Bu yüzden ramazan sofralarının sağlıklı bir hale getirilmesi gerekmektedir. Peki, ramazan sofrası sağlıklı bir hale, sağlıklı besinleri olduğu ramazan sofrası nasıl yapılabilir? İşte, ramazan sofrasında daha sağlıklı bir beslenme gerçekleştirme için yapılması gerekenler…

Hurma Tüketin

Ramazan ayı boyunca vücudunuzda bir boşluk olup, yorgunluk ve yürümeye dermanı olmamak gibi hislere bürünüyor olabilirsiniz. Size bir önerimiz var! Hurma tüketin. Hurmanın içinde bulunan kalsiyum, kemiklerin en büyük dostudur. Aynı zamanda vücudun şeker kaybını ve ihtiyacını dengeler.

Kesinlikle Çorba Tüketin

İftarı su, hurma ya da zeytin ile açtıktan sonra ana yemeğe geçmeden önce kesinlikle çorba tüketin. Bu sayede ana yemekten önce midenin rahatlaması sağlanır. Çorba tüketimi ile beraber ana yemekte tüketilecek besinlerin mide girmesi kolaylaştırılır.

Su Tüketimine Dikkat Edin

İftar açtığınızda hurma ile beraber su tüketimini de aksatmayın. Gün boyu susuz kalan vücut bir bardak su ile iyice rahatlar ve yemek öncesi çok fazla yemeği engeller. iftarda aşırı su içmeye dikkat edin. Sizlere tavsiyemiz iftar ile sahur arası ortalama 2 litre su için.

Lokmalarınız 40 Saniye Çiğneyin

Ramazan ayında gün boyunca aç kalan vücut, iftarın ilk saatleri ile beraber büyük bir açlığa dönüşür. Burada hızlı yemek yiyenlerin midelerinde sıkışmalar yaşanır. Bu problemi ortadan kaldırmak için iftarda yediğiniz her lokmayı ortalama 40 saniye çiğneyin. Bu sayede hem yavaş yemek yiyeceksiniz hem de midenize aniden aşırı şekilde besin girmeyecektir.

İftardan Sonra Uyumayın

Gün boyu aç kalan vücut bir anda yemek ile beslenince bir anda ağırlık çökebilir. Bu durumda insanların bir anda uyumasına sebep olmaktadır. Vücutta kalan enerji, besinleri sindirmeye yaradığı için uyku bastırmaya başlar. Bu durumda yapılması gereken iftardan sonra biraz hareket yapıp ya da yürüyüş gerçekleştirip sindirime yardımcı olmak.

Sahurda Patates ve Meyve Tüketin

Ramazan ayında kahvaltının yerini sahur almaktadır. Sahurun erken saatte değil de imsak vaktine yakın yapılması vücut için daha faydalıdır. Sahurda hazmı kolay, enerjisi yüksek, yavaş sindirilen, gün boyu besleyici özelliği olan besinler tercih edilmelidir. Sahurda şeker ve şeker oranı yüksek besinlerden kaçınılmalıdır.”

Baharatlı Ürünlerden Uzak Durun

Ramazan ayında baharatlı ürünlerden uzak durulması gerekmektedir. Bu besinler aç bir vücuda girdiğinde ağrı ve sancı yapabilir. Aynı zamanda vücudun daha fazla susamasını sağlar. Aynı zamanda sahurda da baharatlı besinler tüketilmemelidir.

İftar Sofralarınızı Ve Sahurlarınızı Sağlıklı Hale Getirin içeriği, 08 Mayıs 2019 tarihinde biantep.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha