TARİHİ CENANİ KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Gaziantep’in Tarihi Kültür Yolu ve Bey Mahallesi Civarında yer alan Cenani Konağı, iki avludan ve dört yapıdan oluşmaktadır.Konağımız 1870 yılında kesme taştan yapılmış iki katlı bir konaktır, üçgen alınlıklı cephe pencereleriyle Gaziantep Mimarisinde ayrı bir yere sahiptir.


Gaziantep’in Tarihi Kültür Yolu ve Bey Mahallesi Civarında yer alan Cenani Konağı, iki avludan ve dört yapıdan oluşmaktadır.Konağımız 1870 yılında kesme taştan yapılmış iki katlı bir konaktır, üçgen alınlıklı cephe pencereleriyle Gaziantep Mimarisinde ayrı bir yere sahiptir.

Cenani Konağı’nın zemin katında kemerli açıklıklar altında dükkanlar yer almaktadır. Yuvarlak kemerli bir kapı, Konağın avlusuna açılır. Bu geniş avlu içerisinde nar, kayısı, dut, erik, elma,incir ve çam ağaçları bulunmaktadır. 1997 yılında tescillenmiş olup, 31.07.2007 yılında; Cenani ailesi tarafından iki konak, yönetim kurulu toplantı kararı ile Gaziantep Üniversitesine bağışlanmıştır. Gaziantep Üniversitesi tarafından restorasyonu tamamlanan konağımız, 30 Eylül 2011 tarihinde kültür ve sanat merkezi olarak hizmete açılmış olup,düzenlenen sergilerle, kültürel ve sanatsal etkinliklerle şehrin merkezinde önemli bir yere sahiptir.

Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi ve Sosyal Tesisi, Gaziantep’in Tarihi Kültür Yolu ve Bey Mahallesi civarında yer alan, Cenani Konağı 1870 yılında kesme taştan yapılmış, iki avludan ve dört yapıdan oluşmaktadır, üçgen alınlıklı cephe pencereleriyle Gaziantep mimarisinde ayrı bir yere sahiptir. 10-03-1997 yılında tescillenmiş olup, 31-07-2007 yılında Cenani ailesi tarafından her iki konak yönetim kurulu toplantı kararı ile Gaziantep Üniversitesi’ne bağışlanmıştır. Üniversitemiz tarafından restorasyonu tamamlanan Cenani Konağı 30 eylül 2011 tarihinde resmi olarak hizmete açılmıştır.

Sanat galerisi 4+1 oda şeklinde olup, 75 adet tablo asma aparatı kaide ve şövalelerle sergi alanına uygundur. Merkezimizde konferans, panel, seminer, kurs, tören, tiyatro, konser, resital, bale, dans, folklör müzayede, sergi ve kermes gibi etkinliklerin yapılabileceği her türlü donanıma sahip uygun alanlarımız vardır. Cafe break, kokteyl lunch box, kahvaltı ve diğer ikram hizmetleri merkezimiz tarafından verildiği için dışarıdan ikram hizmetlerine müsaade edilmemektedir. Tüm etkinlik alanlarında klima sistemi kesintisiz güç kaynağı jeneratör, yangın detentör, kablosuz, internet ağı bulunmaktadır. Faks, fotokopi, internet ve telefonlar ile her türlü haberleşme hizmetleri sağlanabilmektedir. Projeksiyon cihazı, perdesi, laptop, filip chart ve videowall gibi araçlarla yaka, head set ve mobil mikrofonlarla bilimsel nota sehpası enstrüman stantları, şef ve koro podyumları konser ses ve ışık sistemleri, resim asma aparatları, dikey şövaleler, obje stantları ile her türlü sanatsal sunumlar yapılabilmektedir.

Merkezimiz şehirler arası otobüs terminaline ve hava alanına taksiyle 25 dakika mesafede olup banka, atm, ptt ve devlet hastanesine 200 metre yakınlıktadır. Merkezimizin 100 metre sağında ve 100 metre solunda ücretli otopark bulunmaktadır. Merkezimizin kapalı alanlarında sigara içilmesine yasa gereği müsaade edilmemektedir. Merkezimizde öncelikle Üniversitemiz, etkinliklerini düzenlemekte olup, uygun koşullarda Üniversitemiz dışında yapılan taleplerde değerlendirilmektedir.

Tarihi Cenani konağı ve kültür merkezi nerede?

Adres: Bey Mahallesi, 27010 Şahinbey/Gaziantep

TARİHİ CENANİ KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ içeriği, 04 Şubat 2019 tarihinde Biantep.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

Cihan E.

Teşekkür ederim elinize sağlık

Cem Ö.

Gaziantep hakkında mutlaka okumanız gereken bir yazı

411DEĞERLENDİRME 5.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha